Terapiapalvelut

Terapiapalvelut

Terapiapalvelut mielen eri haasteisiin

 

Onko arjessa liikaa kaikkea, puuttuuko hallinnan tunne?

Hallitseeko ajatuksia pakonomainen murehtiminen tulevasta tai menneestä?

Käykö mieli iltaisin ylikierroksilla, uni ei tule?

Onko vaikea nauttia asioista, jotka ennen ovat tuoneet iloa elämään?

Onko muiden ihmisten kanssa toimimisessa haasteita?

Koetko riittämättömyyden tunteita tai että elämältä puuttuu suunta?

Purkautuuko pahoinvointi itsetuhoisena käyttäytymisenä?

 

Ongelmien kanssa ei tarvitse painia yksin. Terapiassa etsimme yhdessä työkalut ja voimavarat niiden käsittelyyn.

Ota yhteyttä ›

Elina

Terapeuttinen keskusteluapu 

Terapeuttinen keskusteluapu tarjoaa turvallisen ja empaattisen tilan syvälliselle keskustelulle ja ongelmien ratkomiselle. Ensikäynnillä on hyvä syventyä tilanteeseesi ja tehdä mielenterveysongelmien laaja-alainen arviointi. Tämän pohjalta laadimme yhdessä hoitosuunnitelman, jonka pohjalta hoito voidaan aloittaa. Sinun ei tarvitse kuitenkaan sitoutua pitkään prosessiin – joskus yksikin käynti voi riittää.

 

Terapeuttiset menetelmät valitaan yksilöllisten tarpeidesi mukaisesti. Tarvittaessa terapia voidaan toteuttaa yhteistyössä esim. opiskelijaterveydenhuollon kanssa, ja tilanteen mukaan myös perhe voidaan ottaa osaksi prosessia.

 

Mikäli käy ilmi, että saattaisit hyötyä lääkinnällisestä hoidosta tai tarkemmista tutkimuksista diagnoosia varten, autan sinua myös hoitoprosessiin hakeutumisessa.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Kuka tahansa voi kokea ajoittaista mielen pahoinvointia, jossa oireet eivät ole niin vahvoja, että voitaisiin puhua mielenterveyden häiriöstä tai sairaudesta. Näin voi käydä esimerkiksi stressaavassa elämäntilanteessa tai kuormittavassa työtilanteessa. Silloin apu voi löytyä ratkaisukeskeisestä lyhytterapiasta.

 

Ratkaisukeskeisyydellä tarkoitetaan, että terapiassa keskitytään tunnistamaan mikä on jo hyvin – millaisia vahvuuksia ja voimavaroja sinulla on, ja miten niitä voitaisiin lisätä. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia onkin erittäin yksilöllistä. Etsimme yhdessä vahvuuksiesi päälle rakentuvia konkreettisia keinoja, joilla arjen haasteet alkavat helpottaa ja solmut aueta.

 

Käyntien määrä sovitaan yhdessä tilanteesi mukaan – joskus yksikin kerta voi tuoda avun.

 

6 tukipilaria mielen hyvinvointiin

Terapeuttisessa lähestymistavassani uskon mielenterveyden kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan, joka juontuu laajennetusta itsemääräämisteoriasta. Avainasemassa ovat kuusi psykologista perustarvetta, jotka ovat välttämättömiä kognitiivisen hallinnan, mielenrauhan ja levollisuuden saavuttamiseksi.

 

Nuoren terapiaan tulevan asiakkaan kanssa peilaamme psykologisia perustarpeita nuoruusiän kehitystehtäviin. Työelämän haasteissa psykologiset perustarpeet voidaan huomioida osana työssäjaksamista.

 

Aikuisen kohdalla elämänkriisit tai pitkittynyt uupumustila saa uutta näkökulmaa perustarpeiden tasapainotilan tarkastelun kautta.Toipuminen masennuksesta tai ahdistuksenhallinnan opettelu on aina muutosmatka jota edesauttaa psykologisten perustarpeiden vahvistaminen.

Kyvykkyys

- Pätevyys liittyy kykyyn tuntea olevansa kykenevä ja tehokas vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa. Se on taitojen ja itseluottamuksen omaamista elämän haasteiden kohtaamiseen.

- Huomioitavaa on riittämättömyyden tunne, tehtävien ja haasteiden kanssa kamppailu ja ahdistus ongelmien edessä.

 

- Tavoitteena on parantaa kykyjäsi ja itseluottamustasi. Keskitymme taitojen opetteluun, ongelmanratkaisutaitoihin ja resilienssin vahvistamiseen.

 

- Oman toimijuuden säilyttäminen myös vastoinkäymisten edessä edesauttaa ongelmien käsittelyä rakentavalla tavalla.

Autonomia

-Autonomia tarkoittaa vapautta tehdä valintoja, jotka ovat linjassa aidon itsesi kanssa. Kyse on kyvystä toimia omien toiveiden mukaisesti, ulkoisten paineiden tai sisäisten pakotteiden sijaan.


-Huomioitavaa on päätöksenteon vaikeudet, elämän koetaan olevan ulkoisten tekijöiden hallitsemaa, henkilökohtaisen vaikutusvallan puute.


-Työskentelemme voimaannuttaaksemme henkilökohtaista

valinnanvapauttasi ja itsenäisyyttäsi. Eri menetelmien avulla autan sinua löytämään ja sovittamaan yhteen omat todelliset toiveesi ja tarpeesi vahvistaen itsenäisyyden ja itseluottamuksen tunnetta.

Yhteenkuuluvuus

- Ihmisyyteen kuuluu tarve olla yhteydessä muihin ihmisiin ja olla osa jotain itseä suurempaa kokonaisuutta. Tarve yhteenkuuluvuuteen, olla osa ryhmää ja tulla siinä hyväksytyksi. Ihmiseksi synnytään itsekseen mutta persoonaksi kasvetaan muiden kanssa. Kasvuympäristöllä on suuri merkitys ihmisen kasvussa ja kehityksessä omaksi itsekseen.

 

- Saatat kärsiä yksinäisyyden tai ulkopuolisuuden tunteesta. Voit kokea toistuvaa väärinymmärretyksi tulemista tai sinulla on vaikeuksia ihmissuhteissa.

 

- Terapiassa voimme etsiä keinoja miten parantaa ihmissuhteitasi ja vuoro- ja kommunikointitaitojasi sekä auttaa sinua vahvistamaan yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Merkitys ja arvot

- Tämä näkökulma liittyy siihen, mitä pidät todella tärkeänä – perusarvoihisi- ja elämänkokemustesi merkityksen löytämiseen.

- Merkityksen etsiminen ja oman merkityksellisyyden pohtiminen on ihmisen elämänmittainen tehtävä. Ihminen etsii merkityksiä ja peilaa omaa merkityksellisyyttään niin ihmissuhteissa kuin työelämässä.

 

- Huomioitavaa on suunnan puute, yhteyden puute henkilökohtaisiin arvoihin, elämän tarkoituksen puuttuminen

 

- Autan sinua selkeyttämään henkilökohtaisia arvojasi ja sitä. Miten ne voivat ohjata elämäsi valintoja. Ymmärtäen mikä antaa elämällesi merkityksen, voit elää tarkoituksenmukaisemmin ja suuremmalla täyttymyksen tunteella.

Kasvu ja jatkuvuus

- Liittyy jatkuvaan henkilökohtaiseen kehitykseen ja tarpeeseen jättää pysyvä, positiivinen jälki omaan ja muiden elämään.

 

- Huomioitavaa on jumittuneisuuden kokemus, muutoksen pelko ja oman potentiaalin toteuttamatta jättäminen

 

- Korostamme terapiassa henkilökohtaisen kasvun ja muutoskyvyn vahvistamista sekä oman potentiaalin löytämistä.

Itsehyväksyntä

-Tämä tarkoittaa kaikkien puolien hyväksymistä itsessäsi, vahvuuksiesi tunnistamista ja  kehityskohteidesi hyväksymistä sekä myötätuntoisuutta itseä kohtaan.


-Huomioitavaa on kohtuuton itsekritiikki, alhainen itsetunto, vaikeudet hyväksyä osia itsestään.


-Tavoitteena on edistää hyväksyvää näkemystä itsestäsi validaation keinoin. Keskitymme itsemyötätuntoon auttaen sinua tunnistamaan arvosi ja omaksumaan ainutlaatuisuusesi.

Mainostoimisto Semio